Rondom Hawinkels

Wandelen Rondom Hawinkels en onthulling van Hawinkels Plaquette op 1 oktober

 

Wandelend in Nijmegen Oost stil staan bij het werk van dichter en vertaler Pé Hawinkels (1942 – 1977). Beleven waar zijn werk kunstenaars van nu toe inspireert. Dat kan op zondagmiddag 1 oktober tijdens de wandelperformance ‘Rondom Hawinkels. De start is om 14.00 uur bij Café Trianon. Na afloop van de wandeling wordt feestelijk de Hawinkels- plaquette onthuld, met muziek, een hapje en een drankje. Deze activiteiten vinden plaats in het kader van de Herfst van Hawinkels (2017).

 

De wandeling

Wie mee wil, kan bij Café Trianon een entreebewijs kopen voor 5 euro in de vorm van een fraai boekje. Kinderen wandelen gratis mee.. De gids van het blokje Rondom Hawinkels is Marjolein Pieks, voorvrouw van de Blauwe Salon. Ze neemt de gasten mee langs de geschiedenis van dichter en vertaler Pé Hawinkels in Nijmegen Oost. Hier zijn heel wat smeuïge details te vertellen over de Nijmeegse schrijver, dichter en vertaler. Op de route staan diverse kunstenaars die laten zien en horen waar Hawinkels hen toe geïnspireerd heeft.

 

De Blauwe Salon eert Hawinkels

Aan het programma doen muzikanten, dichters, een danseres, een componist en een fotograaf mee.Tijdens de korte wandeling Rondom Hawinkels krijgen wandelaars een indruk van het ruige studentenleven van Pé, alsook van diens malle capriolen rondom de liefde en zijn fascinatie voor bijbelteksten. Kinderen en mensen in rolstoel zijn bij deze wandeling ook welkom.

 

Plaquette

Na afloop van de wandeling en een korte pauze, wordt een gedicht van Hawinkels onthuld dat vastgemaakt is aan de gevel van café Trianon. De plaquette is een initiatief van de Werkgroep Literaire Bakens Nijmegen.

 

Rondom Hawinkels behoort bij de De Herfst van Hawinkels, een initiatief van Jacco Cornelissen, René van Hoften en Frits Robeerst. Wij danken Gerton Hermers voor de opmaak van het boekje dat onze wandelroute begeleidt.(zie foto)

 

Locatie en aanvang:

Datum: 1 oktober 2017

Aanvang wandeling 14:00 uur

Einde wandeling: 15:00 uur

Onthulling plaquette: 16 :00 uur

Locatie: Café Trianon aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen

 

 

deelnemende kunstenaars :

Marjolein Pieks (gids en organisatie)

Monica Boschman (dichter)

Martje Brandsma (danseres)

Marc Eyck (dichter)

Irene Hagemans (componist)

Joan ten Hove (dichter)

Theo Jennissen (fotograaf)

Dineke de Velde Harsenhorst (singer-songwriter)

Geert Zomer (dichter)